Dünya üzerinde küresel çapta hızla büyüyen drone sanayisine yatırımların yapılmasından önce öncelikle gereken dünya hükümetlerinin bu drone'larla ilgili politikaları halen tam olarak oturmuş değil.
Drone - Drones
  Dünya üzerinde küresel çapta hızla büyüyen drone sanayisine yatırımların yapılmasından önce öncelikle gereken dünya hükümetlerinin bu drone'larla ilgili politikaları halen tam olarak oturmuş değil.

 Drone şuan yazılım ve donanım sağlayıcıları bakımından gün geçtikçe dahada büyüyen bir ekosistem olmasına rağmen, şuan halen dünya genelinde tarım, arazi yönetimi, enerji ve inşaat sektöründe müşterilerin birbirleriyle daha çok kazanması için yarış yapılmakta.

 Üreticilerinin çoğu küçük özel şirketler veya yeni açılan yerler olsada büyük savunma odaklı şirketler ve endüstriyel şirketler drone teknolojisine oldukça çok yatırım yapmaya başladı.

 BI Intelligence'ın yayınladığı bir raporda, küresel çapta büyüyen drone sanayi ticarinin veya insansız hava aracı (İHA) için çeşitli düzeylerde içine derin bir dalış yapıldığını belirtti.Bu rapor, ticari drone teknolojisinin iş fırsatı için olabilecek tahminlerini gelişmeler ve kalıcı engelleri baz alarak açıkladı. ve bunun yanında ve uzay alanında çalışmakta olan önemli şirketlerin onlarca seçkin bir listesini sağlamaktadır. Son olarak, ABD yönetmeliği bu ticari drone'ları en ince ayrıntısına kadar inceliyor ve ticari drone uçuşları için Federal Havacılık İdaresi'nin hazırladığı tasarı kuralları geçen günlerde askıya alındı. Birkaç kişi ABD hükümetinin "muafiyet" programı kapsamında küçük drone'larını uçurmak için birçok şirketin yetkili olduğunu bilmekte.
Drone - Drones


 İşte rapordan önemli olanların bazıları şunlardır:
  • Drone'ların satışlarından elde edilen gelirlerin geçen yıl 8 Milyar Dolar olmasına karşılık 2021 yılında toplam olarak 12 Milyar Dolar değerinde olacağı düşünülüyor.
  • Önümüzdeki 5 yıl içinde tüketici drone sevkiyatları daha fazla olacak, artan fiyat rekabeti ve yeni başlayanlar için kolay uçurulabilen droneler yapılması yapmak, yeni teknolojiler tarafından daha gelişmiş olacak.
  • Coğrafi eskrim ve çarpışma önleme sistemi gibi teknolojiler daha güvenli hale gelen uçan drone'lar yapmak ve düzenleyicilerin göklere saldığı drone'lar artık müşterilere daha rahat hissettirecek ve sorunlardan uzak tutacak.
  • FAA kurallarına göretarım, madencilik ve petrol-gaz sektörlerinde hava ölçme gibi seçkin birkaç sanayi yerlerine ticari drone'lar sınırlıdır.
  • Askeri sektörü için askeri drone'lar yüksek maliyetli olmasına rağmen böyle drone'lar elde etmek isteyen ülkelerin sayısının giderek artması tahmin edilmekte.
Batuhan Pol

Batuhan P.

12'li yaşlarda tanıştığım bu sektöre şuanla beraber olmak üzere 10 yıldır sürdürmekteyim. Küçük yaşlarda milyonların girdiği projeler yapsamda çocukluk aklım ve imkanlar dolayısıyla erken biten maceralar oldu. Şimdi ise yerlerinde başkaların yaptığı projeler var. Yoksa bende milyoner olurdum heralde :)

Post A Comment:

0 comments: