Hatırlarsınız belki. Geçtiğimiz günlerde Eski Ulaştırma Bakanı'nın kardeşi Kızılay İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım, Ok Meydanı'nda Cem Evi'nin içinde polis kurşunu tarafından vurulup ölen Uğur Kurt'un ölümü için protesto eden T
ilhami yıldırım

  Hatırlarsınız belki. Geçtiğimiz günlerde Eski Ulaştırma Bakanı'nın kardeşi Kızılay İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım, Ok Meydanı'nda Cem Evi'nin içinde polis kurşunu tarafından vurulup ölen Uğur Kurt'un ölümü için protesto eden Türkiye Cumhuriyeti halkına kendi Twitter hesabından "Ya eşek gibi yaşayacaksınız ya da bu ülkeden gideceksiniz" ifadesini kullanarak halka kötü bir hitap etmiştir.

 Aslına bakarsanız bu sözü her ne kadar sadece protesto edenler için söylediği düşünülsede, bunun altında bence tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına söylediği vurgulanmaktadır. Ne demek eşek gibi yaşicaksın? Arkadaşım kimse kusura bakmasın ama bir insan bir insana küfrederse, karşısındaki insanda o insana küfretme hakkına sonuna kadar sahiptir!! Sen bu halkına eşek diyebilecek kadar açık sözlüysen, o halkında sana istediği lafı diyebilecek kadar yüreklidir diye düşünüyorum.

 Şimdi bana diceksiniz, adam onlara (yani hepimize tehditkâr konuşması) eşek diyor, onlarda adama ağıza alınmayacak küfürler ediyor. Bu tamamen haksızlık diyeceksiniz ve diyenlerde var zaten biliyorum. Sosyal ağlarda çok gördüm. Hakaretin büyüğü küçüğü olmaz. Hakaret hakarettir. O halkına hakaret edebiliyorsa, halkıda ona hakaret edebilir. İlk hakareti o edip istediği lafı kullanabiliyorsa, halkıda ona karşı kullanabilir. Sonra gelip "bu ülkenin halkı devlet büyüklerine neler diyor" gibi kızıştırmalar yapıyorlar.

 Neyse konumuza devam edelim. Bu Tweet'den attığı mesajı Halk TV kanalında "Bakan Bakana" adlı tartışma programını sunan eski bakanlar Agah Oktay Güner ve Yaşar Okuyan, Yıldırım’ın attığı tweet nedeniyle eleştirilerde bulunmuşlardı. Abi ne olursa olsun sonuna kadar haklılar ve eleştirebilirler. Program boyunca konuşma aralarında sadece "lan ve şerefsiz" kelimesi geçti diye hooop hemen Halk TV'ye 12 Bin TL para cezası kesmişler.

 Ama son kapanış olarak şunu söylemek isterim ki bir ülkenin halkı o ülkenin Devlet Büyüğünden kaygı duyuyorsa o kişi o ülkeyi yönetmeye hakkı yoktur. Adam Twitter'dan gezi olayları için Başbakan'a attığı Tweet yüzünden hapis cezası alıyorsa, kendi mahalemizde tecavüz eden şerefsizleri de serbest bırakıyorsa, internette dolaşırken acaba yanlış bir şey yapmıyim yoksa benide direk hapse atarlar diyip kaygi duyuyorsa, bu milletini kendi çıkarları doğrultusunda hapis ve para cezaları ile tehdit ediyorlarsa bana adalet'ten bahsetmeyin arkadaşlar..

Bu arada her türlü eleştiriye açığımdır. Saygı ve Sevgi çerçevesi içinde tartışabiliriz.
Batuhan Pol

Batuhan P.

12'li yaşlarda tanıştığım bu sektöre şuanla beraber olmak üzere 10 yıldır sürdürmekteyim. Küçük yaşlarda milyonların girdiği projeler yapsamda çocukluk aklım ve imkanlar dolayısıyla erken biten maceralar oldu. Şimdi ise yerlerinde başkaların yaptığı projeler var. Yoksa bende milyoner olurdum heralde :)

Post A Comment:

1 comments:

  1. çok ayıpladım bende. şerefsiz de dememiştiler şerbetsiz demişlerdi. tatsız bir durum anlamında

    YanıtlaSil