"Tablette oyun oynanır mı, oynanmaz mı?" tartışmaları yapıladursun, oyun için üretilmiş özel tabletler piyasada yavaş yavaş isimlerini duyurmaya başlıyor, el konsollarına rakip geliyor. Tabletlerin hayatımıza girmesinin aslında o kadar da eski bir geçmişi yok. Tabletler donanım olarak gittikçe güçlendikçe, mobil oyunlar da çok dahakaliteli ve eğlenceli oluyor. Dolayısıyla oyun oynamak, oyunsever tablet sahipleri için bir ihtiyaç olmaya başlıyor.

"Tablette oyun oynanır mı, oynanmaz mı?" tartışmaları yapıladursun, oyun için üretilmiş özel tabletler piyasada yavaş yavaş isimlerini duyurmaya başlıyor, el konsollarına rakip geliyor.


Tabletlerin hayatımıza girmesinin aslında o kadar da eski bir geçmişi yok. Tabletler donanım olarak gittikçe güçlendikçe, mobil oyunlar da çok dahakaliteli ve eğlenceli oluyor. Dolayısıyla oyun oynamak, oyunsever tablet sahipleri için bir ihtiyaç olmaya başlıyor.
Wikipad nedir?
WikipadAndroid tabanlı bir oyun tableti. Yukarıda da bahsettiğim gibi, oyunsever tablet kullanıcılarının dikkatini çekecek bir tablet. Oyuna yönelik bu tabletleri, aslında birer oyun konsolu olarak görebilirsiniz. Çünkü gerek Android'deki geniş oyun yelpazesi, gerekse de oyun kolu halindeki eklentisi ile, sıradışı bir tablet görüntüsü çiziyor Wikipad.
Oyun tabletlerinin ilk prototip örneklerinden birisi Wikipad. Pazarda ileride çok daha sık yer bulacak ve söylentilere göre rakipler de şimdiden geliyor. Wikipad'i diğerlerinden ayıran bir özellik ise 31 Ekim itibari ile piyasaya sürülecek, "erken davranmış" bir oyun tableti olması.
Android 4.0 Ice Cream Sandwich işletim sistemine sahip olacak tablet,NVIDIA Tegra 3'ün gücünü de arkasına almış. Cihazın fiyatının 499$olacak. Oyun tabletleri oyun deneyimimizi daha da iyileştirecek fakat yeninesil oyun konsollarının ve el konsollarının kaderini nasıl değiştireceğini izleyip göreceğiz.
Batuhan Pol

Batuhan P.

12'li yaşlarda tanıştığım bu sektöre şuanla beraber olmak üzere 10 yıldır sürdürmekteyim. Küçük yaşlarda milyonların girdiği projeler yapsamda çocukluk aklım ve imkanlar dolayısıyla erken biten maceralar oldu. Şimdi ise yerlerinde başkaların yaptığı projeler var. Yoksa bende milyoner olurdum heralde :)

Post A Comment:

0 comments: