Merhaba arkadaşlar! Bu dersimizde Visual Basic'te ekrana mesaj yazdırmayı öğreneceğiz. Yani Visual Basic'te akrana istediğimiz yazıyı yazdırmayı öğreneceğiz. Öncelikle Visual Basic'i çalıştırıp bomboş tertemiz bir alan açın. Sonra fomra 1 adet "Button" ve 1 adet "TextBox" ekleyin. Sonra bunları güzel bir şekilde formunuza dizin. Sonra butona bir isim verelim. Butonun adı şimdilik "Göster" siz isterseniz başka bir isim koyabilirsiniz. Sonra Butona çift tıklayın.Kodları Private Sub.... ve End Sub'ın arasına yazın.
Merhaba arkadaşlar!
Bu dersimizde Visual Basic'te ekrana mesaj yazdırmayı öğreneceğiz. Yani Visual Basic'te akrana istediğimiz yazıyı yazdırmayı öğreneceğiz.
 Öncelikle Visual Basic'i çalıştırıp bomboş tertemiz bir alan açın. Sonra fomra 1 adet "Button" ve 1 adet "TextBox" ekleyin.  
 Sonra bunları güzel bir şekilde formunuza dizin.
 Sonra butona bir isim verelim. Butonun adı şimdilik "Göster" siz isterseniz başka bir isim koyabilirsiniz.
 Sonra Butona çift tıklayın.Kodları Private Sub.... ve End Sub'ın arasına yazın.
MessageBox.Show (TextBox1.Text)
yazın.
 Örneğin TextBox'a adımızı yazdığımızda bize "Merhaba" şeklinde hitap etmesini (örneğin: TextBox'a esentepeli yazdığımızda Göster butonuna tıkladığımızda bize Merhaba esentepeli diye bir yazı çıkar)isterseniz aşağıdaki kod işinizi görür.
MessageBox.Show ("Merhaba "+TextBox1.Text)

Kolay Gelsin 
Batuhan Pol

Batuhan P.

12'li yaşlarda tanıştığım bu sektöre şuanla beraber olmak üzere 10 yıldır sürdürmekteyim. Küçük yaşlarda milyonların girdiği projeler yapsamda çocukluk aklım ve imkanlar dolayısıyla erken biten maceralar oldu. Şimdi ise yerlerinde başkaların yaptığı projeler var. Yoksa bende milyoner olurdum heralde :)

Post A Comment:

0 comments: