YouTube Tasarımı Değişti.! Youtube, bir süredir üzerinde çalıştığı yeni tasarımını kullanıcılarının beğenisine sundu. Youtube'un bir süredir yeni bir tasarım üzerinde çalıştığı biliniyordu. Bu gece nihayet Youtube'un yeni tasarımı yayınladı. Youtube'un biraz önce kullanıcılarının beğenisine sunduğu tasarımda birçok değişikliğe ve yeniliğe gidilmiş. İlk izlenim olarak Youtube'un yeni tasarımı ile birlikte artık daha temiz, basit göründüğünü ve artık kanalları daha ön planda tuttuğunu söyleyebiliriz.
YouTube Tasarımı Değişti.!
Youtube, bir süredir üzerinde çalıştığı yeni tasarımını kullanıcılarının beğenisine sundu.

Youtube'un bir süredir yeni bir tasarım üzerinde çalıştığı biliniyordu. Bu gece nihayet Youtube'un yeni tasarımı yayınladı. Youtube'un biraz önce kullanıcılarının beğenisine sunduğu tasarımda birçok değişikliğe ve yeniliğe gidilmiş. İlk izlenim olarak Youtube'un yeni tasarımı ile birlikte artık daha temiz, basit göründüğünü ve artık kanalları daha ön planda tuttuğunu söyleyebiliriz.
Yaklaşık bir yıl kadar önce kapsamlı bir tasarım değişikliğinden geçen ve Google’ın servisleri genelinde Google+’nın çıkışıyla birlikte esmeye başlayan tasarım değişikliği rüzgarından etkilenmiş olan YouTube’un kullanıcı arayüzü bir kez daha önemli bir yenilemeden geçti.
 Ayrıca kanal abonelikleri ile birlikte Youtube, kullanıcılarının yeni videolar keşfetmesinde yardımcı olmaya odaklanmış durumda. Bunun yanında ana sayfaya 'Ne izlemeli?' adlı buton ile birlikte bundan sonra abonesi olduğunuz kanallardan öne çıkan son paylaşımlar da gösterilecek.

YouTube’un yeni tasarımında beyaz, gri, siyah ve kırmızı renklerin hakimiyeti korunurken kanalların etkisi biraz daha ön plana çıkarılmış gibi görünüyor. Artık bir videonun yanında o videoyu yükleyen hesabın diğer videolarını da görmek mümkün oluyor, tıpkı yandaki görselde gördüğünüz gibi. Bu sayede diğer videoları görmek ve onlara da bir göz atmak daha kolay hâle geliyor. Anlayacağınız yeni tasarımla birlikte YouTube kanalımız üzerinden sunduğumuz tüm videolarda daha kolay bir şekilde gezinebileceksiniz.

Video izleme sayfasının dışında diğer sayfalarda da önemli değişiklikler var. Örneğin ana sayfa daha sade hâle getirilmiş, eski tasarımın dar ve yoğun tasarımı yerine daha geniş alana yayılmış, hatta biraz daha sol tarafa kaydırılmış, bunun yanı sıra daha ferah hâle getirilmiş bir kullanıcı arayüzü YouTube kullanıcılarını karşılıyor. Video yükleme sayfası da aynı tasarım dilini koruyacak şekilde güncellenmiş. Gördüğümüz kadarıyla içeriğin bulunduğu ana grubun konumu biraz daha sola kaydırılmış. Tahmin ediyoruz ki, insanların bir sayfaya bakarken ilk olarak soldaki içeriklere dikkat etmesi bu kaydırmada önemli bir yer tutmuştur.

Öte yandan Youtube'a yeni tasarımı ile birlikte eklenen bir diğer özellik ise, kullanıcıların tek tıkla kanalına, oynatma listesine, aboneliklerine, vb. ulaşabileceği 'Rehber' özelliği. Bundan sonra kullanıcılar hangi kanalda, videoda olurlarsa olsunlar Rehber'lerine tıklattıklarında bu sayfalara anında ulaşabilecekler. Ayrıca kullanıcılar Youtube'a Android, iPhone, iPad, Playstation 3 ve Google TV cihazlarından herhangi biriyle bağlandıklarında 'Rehber' her adımını takip etmeye devam edecek. Bu cihazlardan Youtube'a bağlanıldığında ise 'Rehber' sayesinde favori kanallarınıza ve videolarınıza anında ulaşabileceksiniz.
Özet geçmek gerekirse Youtube yeni tasarımı ile birlikte temiz ve basit bir görünüme sahip olmak istemiş. İlk bakışta bunu başarmış gibi de gözüküyor. Bununla birlikte kanalların değeri de artmış gibi. Artık Youtube'un her sayfasında kanallara dair pencereler çıkıyor. Tabii bunda son bir yıldaki kanallara katılan yeni abone sayısının ikiye katlanmasının payı da büyük.
YouTube Kullanımı:

Batuhan Pol

Batuhan P.

12'li yaşlarda tanıştığım bu sektöre şuanla beraber olmak üzere 10 yıldır sürdürmekteyim. Küçük yaşlarda milyonların girdiği projeler yapsamda çocukluk aklım ve imkanlar dolayısıyla erken biten maceralar oldu. Şimdi ise yerlerinde başkaların yaptığı projeler var. Yoksa bende milyoner olurdum heralde :)

Post A Comment:

0 comments: