Artık son zamanlarda çıkan ileri teknolojili Android telefonlar iPhone cihazları gibi büyük ölçüde iyiler. Ama yine de Android ile iPhone arasında kararsız kaldıysanız iPhone seçmeniz için halen geçerli 4 büyük ve önemli sebepler var.
iPhone vs Android

 Artık son zamanlarda çıkan ileri teknolojili Android telefonlar iPhone cihazları gibi büyük ölçüde iyiler. Ama yine de Android ile iPhone arasında kararsız kaldıysanız iPhone seçmeniz için halen geçerli 4 büyük ve önemli sebepler var.

  Yazılım Güncelleştirmeleri Uzun Yıllar Garantilidir.

iPhone 6S

 iOS sürümlü iPhone cihazları uzun yıllar boyunca işletim sistemi güncellemeri almakta ve güvenirliğini hep üst düzeyde tutmayı sağlamakta. Çoğu insanlar iPhone'un yeni telefonu çıkar çıkmaz yenisini almakta ama aslında Apple çok eski iPhone cihazlarına kadar güncelleme yapmakta. Bununla ilgili örnek vermek gerekirse de Yaklaşık 4 yıl önce çıkan iPhone 5 ve sonraki tüm telefonlara Apple'ın son çıkardığı iOS 10 işletim sistemini dağıtmıştı.

 Tüm bunlara zıt oranla Android cihazlar o kadar uzun zaman destek vermemekte. Eğer şanslıysanız (aldığınız markaya göre değişmekte) en fazla 1 yıllık olan cihazlar güncelleme alabilmekte. Oda çok yapılan bir durum değil.

 En İyi Uygulamaların İlk Çıkıp Yayınlandığı İşletim Sistemidir iOS 10.

Apple - iOs - iPhone Mario

 iPhone ve Android uygulamaları mağazalarının her ikisinde de çok sağlam bir mücadele var ancak yazılımcıların çoğununun yaptığı tüm uygulamalar halen ilk başta iOS işletim sistemlerinde yayınlanmakta. Bu yayınlanan uygulamalardan kimisi epey bir zaman sonra Android cihazlarına geliyor veya bazıları hiç gelmiyor. Bunun yerine illegal kişiler çakmasını yayınlıyorlar.

 Yani genede şöyle söyleyelim genellikle uygulama geliştiricileri Android platformlarını seçip burada her türlü kaliteli veya kalitesiz yazılımları yayınlamakta fakat iPhone'da yayımlanan kaliteli uygulamaların yayınlanma amacı ise para kazanma eğiliminde olmasıdır.

Silinemeyen Bir Sürü Gereksiz Uygulama!

iPhone vs Android

 Android telefonlarda her zaman görünen, ihtiyacınız olmayan uygulamalar ve hizmetler telefonunuzda gereksiz yer kaplamasının yanı sıra hem telefonunuzun performansını düşürmekte ve hemde çoğu uygulamalar cihazınıda casusluk görevi yapmakta. Bunun en kötü yanı  ise orjinal bir Android işletim sisteminde bu uygulamaların ve hizmetlerin asla ve asla silinemesi!

 iPhone güvenirliği, performansı ve gizliliği önemsediği için orjinal iOS işletim sisteminde kendi uygulamaları dışında asla ve asla başka bir kişinin veya şirketin uygulamasını cihazında bulundurmamakta.

 Bir Sorununuz Olduğunda Verilen En İyi Destek Merkezidir Apple!

Apple Support Center - Apple Destek Merkezi

 Apple müşteri desteği için çok geniş bir ağa sahiptir. Sadece Apple Store'a girmek için bile size sonuna kadar yardımcı olacak potansiyele sahipler.

 Ancak Android telefonlar konusunda bu konu biraz dağınıktır. Aldığınız telefon markasından tutunda telefonunuzda oluşan soruna kadar destek alana kadar canınız çıkabilir.

 Ama Genede Ne Olursa Olsun Apple'dan Nefret Ediyorum Diyorsanız Buda Bizden Size Ekstra Bir Seçenek :)

Google Pixel

 Yakın zamanda ülkemizde piyasaya sürülmesi beklenen Google'ın yeni çıkardığı Google Pixel cep telefonu Android olan bu ve buna benzer tüm sorunları ortadan kaldırmayı ve bir Apple, bir iPhone gibi telefon dünyasında kendini kanıtlamayı hedefliyor.

 Aynı iPhone gibi olacak Google'ın bu yazılımı ve cihazında aynı Apple gibi uzun süre süren tutarlı bir yazılım güncellemesi ve desteği sunması ve gene en güzel yanı olan gene iPhone gibi hiçbir harici uygulama barındırmaması olacak.

 Buna bir göz geçirebilirsiniz.
Batuhan Pol

Batuhan P.

12'li yaşlarda tanıştığım bu sektöre şuanla beraber olmak üzere 10 yıldır sürdürmekteyim. Küçük yaşlarda milyonların girdiği projeler yapsamda çocukluk aklım ve imkanlar dolayısıyla erken biten maceralar oldu. Şimdi ise yerlerinde başkaların yaptığı projeler var. Yoksa bende milyoner olurdum heralde :)

Post A Comment:

1 comments:

  1. tersi yni android kullanmak iinde baya nedenler var diyebiliriz aslında

    YanıtlaSil