Çok özellikli içerik paylaşım scriptlerinden bir taneside bu JackCms’dir. Bunda da diğer scriptler gibi bir içerik yönetim sitesine göre yok yok deninebilecek derece neredeyse ulaşmıştır. Bu script sürümünün versiyonu 2.2’dir. Daha yenisinin çıkıp çıkmadığını henüz bilmiyorum.
JackCMS İçerik Yönetim Scripti - Videolu Kurulum

  Çok özellikli içerik paylaşım scriptlerinden bir taneside bu JackCms’dir. Bunda da diğer scriptler gibi bir içerik yönetim sitesine göre yok yok deninebilecek derece neredeyse ulaşmıştır. Bu script sürümünün versiyonu 2.2’dir. Daha yenisinin çıkıp çıkmadığını henüz bilmiyorum.

 Basit ve anlaşılır bir arayüz tasarımına sahip olan bu scriptin gelişmiş, kolay kullanım ve çok basit bir yönetim paneli bulunmaktadır. Bunun yanında üyelik paneli bulunmakta. Çok amaçlı bir site olduğundan ek olarak yeni bir site açmanıza gerek yok bence. Niye mi? İşte aşağıdaki özelliklere bakarak anlayabilirsiniz.

 SCRİPT  ÖZELLİKLERİ:
  • Ekstra bir siteler açıp onlara yönlendirme derdiniz yok.
  • Yani mesela bir forum sitesi açmanıza gerek yok. Çünkü bu scriptte forum sistemide bulunmaktadır. Aynı sitede aynı kullanıcılar ile forumlarınıza kolayca yönlendirebilip daha çok etkileşim sağlayabilirsiniz.
  • Bunun yanında resim galeriside bulunmakta. Resimlerinizi galeri olarak açabilir ve istediğiniz gibi, istediğiniz kadar resimler atabilirsiniz.
  • Bununla bitmedi. Ek video sistemi de mevcut. Yani video portal sayfanızda olacak aynı scriptte. Örnek olarak bir blog yazısında video koymanız gerekiyorsa videonuzu video sistemine yüklersiniz oradan izletirsiniz etkileşimleriniz daha çok artar.
  • Birde olaylar sistemi mevcuttur yani ingilizcesi “event“. Bunu ne amaçla kullanacağınızda size kalmış.
  Scriptin kurulumu için kurulum videosu bu yazının sonunda bulunmaktadır. Aşağıda da yazılı olarakta anlattım.
 Script Kurulumu:
  1. Scripti dizininize attıktan sonra ana dizinde bulunan “db.php” adlı dosyayı açınız ve mysql veritabanı ve site bilgilerinizi yazınız.
  2. Hemen ardından “admin/template/_cache“, “cache” ve “cmsfiles” klasörlerine CHMOD 777 yazma izinini veriniz. Eğer yazma izninin nasıl yapıldığını bilmiyorsanız bu yazımıza göz atabilirsiniz.
  3. Ardından sitenizi nereye kurduysanız install.php yi açarak kuruluma başlayınız. Örn: “www.siteadresiniz.com/install/install.php“. Adımları tek tek yaparak kurulumunuzu bitiriniz.
  4. Script kurulumunu yaptıktan sonra “install” klasörünü siliniz veya adını değiştiriniz.
  5. Önemli Bilgi: “db.php” dosyasında düzenleme yaparken 26. satırda yer alan yerde site adresinizi yazarken örn: “www.siteadresiniz.com” şeklinde giriniz. Adresinizin başına “http” veya sonuna “/” işaretini kesinlikle koymayınız. Aksi taktirde kurulum esnasında veya kurulum sonrasında sıkıntılar yaşabilirsiniz.
 Script RAR Şifresi: webtegez.blogspot.com
 Kurulum Videosu:



Batuhan Pol

Batuhan P.

12'li yaşlarda tanıştığım bu sektöre şuanla beraber olmak üzere 10 yıldır sürdürmekteyim. Küçük yaşlarda milyonların girdiği projeler yapsamda çocukluk aklım ve imkanlar dolayısıyla erken biten maceralar oldu. Şimdi ise yerlerinde başkaların yaptığı projeler var. Yoksa bende milyoner olurdum heralde :)

Post A Comment:

0 comments: