Google'ın Mountain View merkezi (Genel olarak "Googleplex" olarak bilinir), bu teknoloji kampüsünü çoğu kişi Google'ın en iyi en güzel ofis binası olarak bilmekte.

 Google'ın Mountain View merkezi (Genel olarak "Googleplex" olarak bilinir), bu teknoloji kampüsünü çoğu kişi Google'ın en iyi en güzel ofis binası olarak bilmekte.

 Ancak Google'ın diğer şehirlerdeki ofisleride hiç fena değil. Aşağıdaki fotoğraflara göz attığınız zaman bize işte o zaman hak vereceğinize inanıyorum.

 Yani mesela bu konuyla ilgili birazcık örnek vermek istedik (Tabi canınız çekmezse :) )
  • Ontario ofislerinde çok gizli ve güzel odalar mı yok? 
  • Efendime söyliyeyim ne bilim Zürih'teki ofisinde kapalı bir basketbol sahası mı yok? 
  • Google çalışanları için masaj odaları mı yok? 
  • Ne bilim sonracığıma gurmelerin dağıttığı ücretsiz yicekler mi yok? 
  • Muhteşem partiler olmuyor mu sanıyorsunuz siz peki? 
  • Ya peki spor salonlarına ne demeli?
 İnanamayacağınız güzellikte şeyler var. İnsan gördükçe ne yapıp edip öyle bir şirkete gidip çalışası geliyor. Sonra gelde Google gibi bir şirket büyümesin.

 Google'ın en yaratıcı, çok güzel tasarlanmış ve en ilginç ofisleri bazılarını işte size listeledik.

 Google'ın İsviçre, Zürih'teki ofisi. Mimarlık firması Camenzind Evolution tarafından tasarlanmış bir yerdir. Toplantı odası olarak hizmet veren bir yumurta şeklinde bölmeleri bulunan bir ofistir.


 Gene aynı şekilde Zürih'te bulunan bu serin tünelve gizemli mağara gibi görünen yer salında bir toplantı odasıdır. Ancak klostrofobik biri için pek iyi bir yer gibi görünmeyebilir.


 Aynı zamanda bu Zürih çalışanları ofis içinde basketbol veya futbol oynamakta oldukça özgürler.


 Çalışanların renkli Dublin ofisinde oturup dinlenmek ve çalışmak için oldukça yeterli alan var.


 Ayrıca ofis çevresinde yeşillikler içinde serin bir ortam küçük grup toplantıları düzenlemek mümkün.


 ... yada çalışanlar ve tıpkı "Harry Pooter" filmlerinde ki gibi bu kütüphanede istediği kadar kitap okuyabilir.


 İşte Google'ın Washington Merkezinde bulunan kafeteryasına da bir göz atın isterseniz...


 ..ayrıca ofis içinde yukarı doğru dağcılar gibi tırmanmak için kocaman bir duvar var.


 Paris'teki ofisin içinde pasparlak bir şekilde kırmızı renginde gıcır gıcır çook eski model bir Citroen 2CV modeli bulunmakta.


 Rahatlamaya ihtiyacı olan çalışanlar için, Google Chicago ofisinde çalışanlarına langırt ve atari oyun salonları kurmuş. "Hadi Lady vereyim mi eline?"


 Chicago ofisinde armuda benzer bir cismi ortadan ikiye bölmüş hissi veren bu asılı bölmeler süper rahat görünüyor ve bu rahatlık yerini toplantı merkezi olarak kullanabilmeniz ayrı bi rahat hissettirir.


 Moskova'da çalışan bu şanslı insanlar ise ahşap panelli bu rahat ve geniş odanın içinde masa tenisi yada langırt oynayabilmekte.


 Mimar Frank Gehry tarafından tasarlanan Venice Beach ofisinde özel bir bilardo masası ve klasik arcade oyunları gibi olanaklar bulunmaktadır.


 Venice Beach ofisinin girişi bile eşsiz bir yerdir: Çalışanların kocaman dev bir dürbünün arasından binaya girmekte.


 Toronto'da çalışanlar ise çatıda kurulan bu minyatür golf oynayarak çok farklı bir hava yaşayabilirler.


 ...ya da baş döndüren müzik odası turntable alt katta bulunmakta. İsterseniz oraya inip bir göz atabilirsiniz.


 Mountain View kampüsünde çalışanlar için kum içinde oynayabilecekleri bir voleybol sahasıda bulunmakta. "Hadi bi kaç set oynayalım sonra işe devam ederiz Mişel?"


 Çok uykusuzsunuz veya çok yorgunsunuz ve azıcık şekerlemeye ciddi anlamda ihtiyacınız mı var? Bu aşağıda gördüğünüz şey sizi Dünya ile bağlantınızı tamamen koparır gram ışık veya ses duymanıza engel olacak sanki ölüm uykusu yatıracak gibi bir yer işte. Neyse yer yani orasu bakın sadece..


 "Ay çok sıcak Mark ben bir havuza girip serinleyip geliyorum. Sen benim yerime şu şikayet edilen sitelerin linklerine Google'dan kaldırırmısın. Teşekkür Ederim" deyip havuza girebilirsiniz. Çünkü Mountain View'de çalışanların girebilmesi için bir havuz dahi bulunmakta.


 Bu kişiler buralara çalışmaya değil sanki oyun oynayıp günlerini eğlence olarak geçirmek için gidiyorlar sanırım. Çünkü Google'ın New York'taki ofisinde "Ayy şimdi kim burdan oraya yürüyecek?" deyip hemen gidip bir Scooter alarak deli danalar gibi ordan oraya kayan çalışanlar görebilirsiniz.


 Google'ın Kanada'da bulunan Ontario'daki ofisinde tam teşeküllü bir tırmanma duvarı vardır. "Hadi gel Cenifır seni sırtımdayken yukarı çıkayım. Olmaz mı?"


 Ontario bununlada sınırlı değildir. Çağdaş bir gençlik için mas mavi bir odada mosmodern mavi renkli kitaplar ve bir de şömine. Hadi Bekım, Pamuk Prenses kitabında 7. sayfada kalmıştım. Onu bitirmem lazım."


 ... ve bu kütüphane'nin en iyi ve ilgi çekici yeri ise bu kitapların bulunduğu rafların arkasında bambaşka bir gizli oda bulunmakta. "Bekım. Şşşşt. Kitabım bitti. Gel seninle eğlenelim birazcık."

Batuhan Pol

Batuhan P.

12'li yaşlarda tanıştığım bu sektöre şuanla beraber olmak üzere 10 yıldır sürdürmekteyim. Küçük yaşlarda milyonların girdiği projeler yapsamda çocukluk aklım ve imkanlar dolayısıyla erken biten maceralar oldu. Şimdi ise yerlerinde başkaların yaptığı projeler var. Yoksa bende milyoner olurdum heralde :)

Post A Comment:

1 comments: