Nede çok alışmıştık bu facebook mesajlaşma olayına. Ne vardı ki bu olayı kapatıyor sevgili Mark ağabey. Hani mesela cep telefonumda facebook'ta takılıp, arkadaşlarımla konuşurken pat diye mesaj gelir "Mesajlar (1)" olur açarsın, girersin, okursun, cevap atarsın felan
Facebook Messenger - Facebook Messages

 Nede çok alışmıştık bu facebook mesajlaşma olayına. Ne vardı ki bu olayı kapatıyor sevgili Mark ağabey. Hani mesela cep telefonumda facebook'ta takılıp, arkadaşlarımla konuşurken pat diye mesaj gelir "Mesajlar (1)" olur açarsın, girersin, okursun, cevap atarsın felan. Offff bee. İşte bu anlattığım olayı Mark Zuckerg kaldıracağını duyurdu. Biliyorum şimdi bu yazıyı okuıyan herkes şok içerisinde. Kimse bu yazıyı yalan haber sanmasın, gerçekten Facebook bu olayı kaldıracağını duyurdu.

 Şuan aramızda belki "Eee. Yani biz şimdi mesajlaşamıyacak mıyız? Facebook'ta mesajlaşma olayı komple bitti mi?" diye soran arkadaşlarımız elbette çıkacaktır. Hayır, tabikide bitmedi. Mark'ın bu yeni adımı kimileri mutlu, kimileri ise mutsuz edebilir. Ama bana sorarsanız, ben fazla olumlu bakmadım açıkcası.

Facebook Messenger - Facebook Messages
 Herkes bilir, bundan 2 yıl önce felan Mark ağabey Facebook Messenger diye bir uygulama çıkarmıştı. Bilgisayarımıza, telefonumuza vs. indirip öyle mesajlaşabilme olanağı sağlamıştı bizlere. Ve tabiki de doğal olaraktan bu uygulama 2 senedir henüz çok faza kullanılmadı ve kendi iç sahasında kendi kendine koşturan bi uygulama gibi bir şey olmuştu. Facebook'ta bu nedenle normal facebook mesajlaşma olayını kaldırıyor ve yerine bilgisayarımıza, telefonumuza vs. Facebook Messenger uygulamasını indirip öyle mesajlaşmamıza imkan veriyor. Sadece bu uygulama yoluyla mesajlaşacağız.

 Ancak bazı kişiler tarafından şuda belirtiliyor ki Facebook Messenger'ın sorunlu çalıştığı ve hatta bazen hiç çalışmadığı söylenmektedir. Onun için uygulama üzerinde güncelleme yapılması gerekiyor, ki zaten güncelleme yapar tabiki de. Hemde sağlam bir güncelleme yapılacağını düşünüyorum doğal olaraktan. Sonuçta milyarlarca insan, kattrilyonlarca mesajlar atacaklar gidip gelecek.

 Son açıklamalara görede Avrupa'lı iOS ve Android kullanıcılarına yakın bir zamanda uygulama içerisinden uyarı alacakları belirtiliyor. İlerleyen zamanlarda ise dünya genelindeki iOS ve Android kullanıcıları Facebook Messenger'a yönlendirilecektir. Böylelikle de  mobil kullanıcılar, arkadaşlarıyla sadece Facebook Messenger yoluyla konuşabilecekler.
Batuhan Pol

Batuhan P.

12'li yaşlarda tanıştığım bu sektöre şuanla beraber olmak üzere 10 yıldır sürdürmekteyim. Küçük yaşlarda milyonların girdiği projeler yapsamda çocukluk aklım ve imkanlar dolayısıyla erken biten maceralar oldu. Şimdi ise yerlerinde başkaların yaptığı projeler var. Yoksa bende milyoner olurdum heralde :)

Post A Comment:

1 comments:

  1. ya ne saçma şeyler yapıyorlar yaa ne biçim iştir bu

    YanıtlaSil