Müzik Yaratma ve Düzenleme Programı 10 yıldan eski bir geçmişe sahip olan FL Studio ses kayıtları yapıp düzenlemek isteyenler için kullanılabilecek en kapsamllı yazılımlardan. Kapsamlı stüdyo işlemlerini bilgisayarınıza taşıyan FL Studio ile ses kaydı yapabilir, bu kayıtları pek çok araçla düzenleyebilir ve müzik miksleri yaratabilirsiniz.

Dosya Boyutu: 448 MB
(Part 1: 224 MB - Part 2: 224 MB)

Program Dili: İngilizce

RAR Şifresi: webtegez.blogspot.com

Crack: Mevcut

Sürüm: Tam Sürüm

Part: 2 Part

Serial: Mevcut

Dosya Türü: .exe (Setup)

Müzik Yaratma ve Düzenleme Programı


10 yıldan eski bir geçmişe sahip olan FL Studio ses kayıtları yapıp düzenlemek isteyenler için kullanılabilecek en kapsamllı yazılımlardan. Kapsamlı stüdyo işlemlerini bilgisayarınıza taşıyan FL Studio ile ses kaydı yapabilir, bu kayıtları pek çok araçla düzenleyebilir ve müzik miksleri yaratabilirsiniz.

FL Studio canlı kayıt desteğiyle sanal olarak aklınıza gelen her enstrümanı çalmanızı sağlar. Birden çok kanaldan ses kaydını destekler. Ses editörüyle düzenleme için gerekli işlemlerin programdan ayrılmadan yapılmasını sağlar. Program WAV, MP3, OGG, WavPack, AIFF ve REX ses formatlarını destekler.

Müzik listelerini yönetmek için de FL Studio'yu kullanabilirsiniz. DJ'ler için gereken geçiş efektleri, video oynatma desteği, otomatik miks özellikleri programın içerisinde bulunuyor. Programın eklentilerle gerliştirilebilen ve modüler bir arayüzü bulunuyor. Kişiselleştirme seçenekleriyle yazılım amaca yönelik kullanılabilir.


FL Studio kendi müziğinizi yapabileceğiniz kullanışlı bir program. Birkaç dakika içinde kendi loop efektlerinizi MP3, Wav veya midi olarak yapabilirsiniz. Amatör ya da profesyonel DJ olmanız hiç farketmez müzikle ilgileniyorsanız mutlaka denemeniz gereken bir program. Onlarca drum kit, drum synth, enstrüman ve simsynth`e sahip programın, program tam sürümdür..

FL Studio, tamamen ayarlanabilir, kalıp desteği veren iş akışı merkezli ve nota dizicisine sahip bir yazılımdır. Yazılım, içeriğinde MIDI destekli altyapı; birçok düzenleme, miksaj ve ses kayıt birimleri barındıran, gelişmiş bir yazılımdır. Bitirilen her türlü şarkının veya klibin WAV, MP3 ve Ogg Vorbis formatlarına dönüşümüne izin verildiği gibi, yazılımın patentli .flp formatı da mevcuttur.

İçeriğinde barındırdığı özgün birimleriyle yazılım, bu birimlere karşılık sahip olduğu uygun fiyatı sayesinde birçok çevre tarafından desteklenmektedir. Film müziği özelliği de yazılımın bir video oynatıcısı eklentisiyle elde edilebilmektedir. Ancak bu özelliğin bir geleneksel nota hizmeti yoktur.

FL Studio, Borland Delphi programlama dilinde yazılmıştır. Bu nedenle Linux veya Mac OS X işletim sistemi girişlerine uygunluk konusunda bir plan yoktur. Eylül 2008 itibariyle Image-Line, kendi internet sitesinde yazılımın artık Intel tabanlı Apple donanımlarda Boot Camp adlı yazılım sayesinde kullanılabileceğini duyurmuştur.

Yazılım ayrıca birçok dijital müzik sanatçısının başlangıç yazılımı olarak bilinmektedir.

FL Studio, birçok diğer digital müzik işleme programlarının arasında internet aracılığıyla ömürboyu ücretsiz güncelleme sağlayan ender yazılımlardan biridir. Ancak bu hizmet sadece FL Studio yazılımını satın alan kullanıcılar içindir. Yazılımın yüklenmesinin ardından yeni güncel birçok öğe de beraberinde elde edilebilmektedir. Yazılımın geliştiricisi Image-Line'a göre bu korsan kullanımı azaltarak teknik desteği kolaylaştırmaktadır.

FL Studio, çeşitli sürümlerle satışa sunulmaktadır. Her biri farklı amaçlara yönelik olan ve farklı içeriklere sahip olan bu sürümler, durumuna göre farklı ücretlerde satılmaktadır. FL Studio'nun temel özellikleri basit bir vurmalı çalgılar yazılımı görüntüsü veren Express Edition aracılığıyla elde edilebilmektedir. Öte yandan Fruity, Producer, ve XXL sürümleri daha fazla eklentiye sahiptir. DAW ve VST içeriklerine sahip olan bu sürümlerden XXL sürümü en gelişmiş olan sürümüdür. Bu sürüm sayesinde yeni efekt kombinasyonları ve yeni enstrümanlara yer verilebilmektedir. Tüm bu sürümler müzik mağazalarında kutu halinde satılmaktadır

FL Studio kullanıcı arabirimi beş hareket edebilen pencereye sahiptir. Bunun yanında bir de yazılımın üst kısmında bulunan durağan taşıma bölümü yer almaktadır. Her pencere, sol uçlarındaki taşıma bölümü sayesinde kullanıcının isteği doğrultusunda hareket ettirilebilmektedir. Tüm bu farklı ayarların değişik özel seçenekleri mevcuttur.

Kanal Penceresi (Channel Window)
sayesinde kullanıcıların eklentileri (VST entrümanları, ses dosyaları, örnekler vb.) yerleştirmesine izin verilir. Kanal Penceresi aynı zamanda ezgi bölümlerini ve vurmalı şablonlarını bir araya getirme görevinde de kullanılmaktadır.

Piyano Tablosu (Piano Roll)
iki ebatlı bir şebeke olup parçaların bestelenmesi için kullanılmaktadır. Dikey olan bölüm ses inceliğini, yatay olanı ise zamanı temsil etmektedir. Bu bölümde ayrıca bir başka şiddet için de bölüm bulunmaktadır.

Çalma Listesi (Playlist)
ses şablonlarının düzenlenmesi için kullanılmaktadır.

Miksaj (Mixer)
ses seviyelerini dengelemek, efekt işlemcileri eklemek ve ses kayıtları eklemek için kullanılmaktadır.

Örnek Dizini (Sample Browser)
ses dosyalarına, eklentilere, örneklere ve FLP formatındaki dosyalara hızlı ulaşımı sağlar. FL Studio, 32 bit dahili kayan noktalı motor kullanarak ses dosyalarının işlenmesine izin vermektedir. Harici WDM veya ASIO sürücüleriyle 192kHz'e kadar destekleme yapabilen yazılımın 7. sürümünde, sınırlı çok yivli ve çok çekirdekli destek mevcuttur.

Miksaj arayüzü her türlü kanal ayarını değiştirmeye izin verir. Bunlardan biri de üst üste şarkıları aynı şarkı üzerinde kaydedebilme özelliğidir. Bunların yanında FL Studio, çeşitli eklenti ve üreteçlerle beraber gelir. Bu içeriklerden çoğu (API) VST, VST2, DX ve ReWire uyumluluğu gösterir.

Dashboard adındaki bir eklenti kullanıcılara MIDI desteği için tam otomasyonlu arayüz sağlar. Yazılımın sekizinci sürümü olan FL Studio 8 Producer Edition'da SynthMaker desteğinin yeni bir sürümü mevcuttur. Bu yazılım için her türlü bilgi, fazladan edinilen yardım rehberlerinde mevcut olup her biri HTML dosyaları şeklindedir. Kullanıcılar ayrıca resmî Image-Line forumlarına üye olarak tüm veritabanına erişme hakkına sahip olmaktadır.

FL Studio'nun bazı değişik ses çıkışı desteği mevcuttur. Bunlar;
Koro (Chorus)
Sıkıştırma (Compression)
Geciktirme (Delay)
Uçak efekti (Flanger)
İniş çıkış efekti (Phaser)
Yankı (Reverb)


Programın desteklediği formatlar: VST/VSTi/VST2, DXi, DXi2, MP3, WAV, OGG, MIDI, ASIO, ASIO 2, REWIRE, REX 1 & 2
DirectWave desteği sayesinde AKAI AKP (S5/6K,Z4,Z8), Battery (version 1), MPC, Reason, Kurzweil, EXS24, Kontakt (version 1 & 2), Recycle, SFZ+, SoundFont2 desteği.

Program İçi Resimleri:





Yanız Dikkat: Linkeri görebilmeniz için üye olmalısınız. Üye değil veya giriş yapmadan linke tıklarsanız sizi giriş yapma sayfasına yönlendirecektir. Oradan üye olmanız gerekmektedir. Üye olduktan sonra linklerin hepsini görebilirsiniz.
Batuhan Pol

Batuhan P.

12'li yaşlarda tanıştığım bu sektöre şuanla beraber olmak üzere 10 yıldır sürdürmekteyim. Küçük yaşlarda milyonların girdiği projeler yapsamda çocukluk aklım ve imkanlar dolayısıyla erken biten maceralar oldu. Şimdi ise yerlerinde başkaların yaptığı projeler var. Yoksa bende milyoner olurdum heralde :)

Post A Comment:

0 comments: